سامانه تسهیل و رفع موانع تولید آغاز به کار کرد

سامانه تسهیل و رفع موانع تولید آغاز به کار کرد

به گزارش مرکز رشدواحدهای فناور قاین به نقل از کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید (فعالان اقتصادی جهت کسب اطلاع از مفاد و قوانین مربوطه و ثبت درخواست به سامانه https://tashil.stsm.ir مراجعه فرمایند )،بر اساس مصوبه هفدهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، مورخ 9/1/95، به منظور نظارت عالیه بر عملکرد «کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها» و با هدف حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی با دستگاه های اجرایی و سیستم بانکی کشور( موضوع تصویب نامه شماره 18151/ت50720هـ مورخ 19/2/94 هیأت محترم وزیران) تشکیل گردید و  نهایتاً بر اساس ماده 61 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 21/3/97 و با ترکیبی جامع از اعضای هیأت دولت و نمایندگان بخش خصوصی و با ریاست وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت به «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» تغییر نام و هویت داده است.

 از اهداف ستاد میتوان به حمایت موثر از تولیدکنندگان و صنعتگران از طریق نظارت و بررسی دقیق مقررات و اظهار نظر در خصوص مصوبات و مقررات، آیین نامه ها و بخشنامه ها و آسیب شناسی در مقررات و قوانین، آئین نامه ها و دستورالعمل‌ها و رویه های جاری که به نحوی در رونق تولید اختلال ایجاد کرده اند و شناسایی و ارائه پیشنهادات موثر، مفید و راهگشا برای بهبود وضعیت تولید و صنعت کشور به مراجع ذیربط اشاره نمود.

قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور

ماده 61- به منظور بررسی و اتخاذ تصمیم در خصوص حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی، به ویژه در موارد مربوط به تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمامف تأمین مالی، تعیین تکلیف بدهی های معوق و همچنین رفع مشکلات مرتبط با محیط زیستف منابع طبیعی و معادن و رفع موانع صادراتی، به دولت اجازه داده می شود نسبت به ایجاد «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت اقدام کند. وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، آیین نامه اجرایی لازم را با مشورت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در چهارچوب اختیارات قانونی تهیه کرده و به تصویب هیأت وزیران برساند.

تبصره- در راستای وظایف ستاد، در هر استان کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار و تحت نظارت و سازماندهی «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید» انجام وظیفه می کند. ستاد و کارگروه های مذکور و دربیرخانه های مورد نیاز آنها، باید از امکانات و نیروی انسانی موجود در دستگاه های اجرایی و اعضای ذیربط استفاده کرده و به هیچ عنوان تشکیلات جدیدی ایجاد نکنند.

اعضای ستاد عبارتند از:

1- وزیر صنعت، معدن و تجارت (رییس ستاد)

2- رییس سازمان برنامه و بودجه کشور

3- وزیر امور اقتصادی و دارایی

4- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

5- وزیر کشور

6- رییس کل بانک مرکزی

7- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی

8- رییس سازمان حفاظت محیط زیست

9- وزیر نفت

10- وزیر جهاد کشاورزی

11- وزیر نیرو

12- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

13- رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

14- رییس سازمان ملی استاندارد

15- رییس اتاق تعاون

16- رییس اتاق اصناف

17- نمایندگان تشکل های سراسری تولیدی

اعضای بندهای (1) تا (7) به عنوان عضو ثابت و بقیه اعضاء حسب مورد در جلسه دعوت می شوند. مصوبات ستاد مذکور با رأی اکثریت وزراء و روسای دستگاه های اجرایی (ثابت و غیرثابت مدعو) نافذ و اجرایی می شود.

اعضای کارگروه های استانی، متناظر با اعضای ستاد مذکور انتخاب شده و مصوبات آن طبق همین حکم نافذ و اجرایی می شود.

ماده 62- بانک ها و موسسات اعتباری و صندوق های حمایتی موظفند با تسهیلات یا موارد امهال مصوب در کارگروه تسهیل، حداکثر ظرف مدت یک ماه موافقت کنند یا دلایل مخالفت خود را همراه با مستندات مربوط به هیأت موضوع تبصره این ماده تسلیم نمایند.

تبصره- رییس کل بانک مرکزی موظف است هیأتی متشکل از خبرگان مورد وثوق بانکی و اقتصادی در هر استان از میان افرادی که استاندار پیشنهاد می کند، تشکیل دهد. کسانی که مورد تأیید رییس کل بانک مرکزی قرار می گیرند و با حکم وی به عضویت هیأت های موضوع این تبصره در می آیند، به عنوان نماینده رییس کل محسوب می شوند. این هیأت موظف است دلایل و مستندات بانک ها برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مورد نظر کارگروه تسهیل را بررسی و درباره آن اظهارنظر کند. در صورتی که دلایل بانک برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مورد نظر، مورد تأیید هیأت موضوع این تبصره قرار نگیرد، بانک موظف است تسهیلات مورد نظر را به متقاضی پرداخت کند. عدم تمکین بانک، تخلف از دستور بانک مرکزی تلقی شده و موضوع به هیأت انتظامی بانک مرکزی ارجاع خواهد شد. رییس کل بانک مرکزی می تواند هر یک از اعضای هیأت مذکور را عزل نماید

فعالان اقتصادی جهت کسب اطلاع از مفاد و قوانین مربوطه و ثبت درخواست به سامانه https://tashil.stsm.ir مراجعه فرمایند.

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.

ارسال نظر

لطفا برای ثبت نظر، وارد حساب کاربری تان شوید و یا ثبت نام کنید.

اطلاعیه ها

رویداد حل مسئله صنعت ،در استان خراسان جنوبی
طرح دستیار فناوری
فراخوان اعطای گرنت رشد تا سقف 4/2 میلیارد ریال و پذیرش شرکت های فعال در حوزه ICT
سومین بوت کمپ دانشکده فنی امام خمینی (ره) قائنات با همراهی مرکز رشد واحدهای فناور قاین برگزار می گردد