بازدید دکتر ستاری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری از مرکز رشد واحد های فناور قاین

بازدید دکتر ستاری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری از مرکز رشد واحد های فناور قاین

معاونت علمی وفناوری ریاست جمهور دوشنبه 97/10/17 از مرکز رشد واحدهای فناور قاین بازدید کرد.در این بازدید دکتر قادری فر( رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی)،دکتر حسام زند حسامی (مدیر کل دفتر تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)،دکتر ارفع (معاون دکتر قادری فر)،محمد صادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی ،دکتر ناصری ریاست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی،دکتر احمدی زاده رئیس بنیاد ملی نخبگان استان خراسان جنوبی ،مهندس کریمی فرماندارشهرستان قاینات و فرهاد فلاحتی نماینده شهرستان های قاینات و زیرکوه و دیگر مسئولین استانی و شهرستانی حضور داشتند.

سورنا ستاری در بدو ورود به مرکز رشد واحد های فناور قاین مورد استقبال ریاست و پرسنل پارک علم وفناوری خراسان جنوبی و مرکز رشدقاین،مسئولین شهرستانی  و فناوران شهرستان قاینات قرار گرفت و سپس از واحد ها و هسته های فناور مستقر در ساختمان مرکز بازدید کرد و از نزدیک با مشکلات و چالش های فناوران در حوزه های مختلف آشنا شد،لازم به ذکر است از مجموع 54هسته و واحد فناور قاین 40واحد در روز بازدید حاضر بودند وتعداد 27واحد فناور مورد بازدید معاونت محترم علمی و فناوری ریاست محترم جمهوری قرار گرفتند.

عمده مشکلات بیان شده توسط فناوران مرکز قاین بخصوص شرکت هایی که به محصول رسیده اند و در مرحله تجاری سازی قرار دارند، حمایت های مالی ،(جهت تجاری سازی وجذب نیروی متخصص و ...)نبود فضاهای کارگاهی و آزمایشگاهی وپیچیدگی قوانین در بحث تولید و ...بود و درخواست شرکت های دانش بنیان مجموعه از معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهور تسهیل در روند اخذ تسهیلات مرتبط با دانش بنیان بیان شد، همچنین موارد ومشکلات خردوکلان شرکت ها و هسته های فناور مستقیماتوسط مدیران واحد ها عنوان شد و دکتر ستاری قول مساعدت در زمینه های مختلف را به فناوران مجموعه دادند.همچنین شرکت ها وهسته های فناور عمده مشکلات مجموعه های خودرا بصورت مکتوب تحویل معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهور دادندتا با پیگیری مرکز رشد واحد های فناور قاین و همچنین مدیران واحد ها این مشکلات تسهیل و برطرف گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درخواست های مرکز رشد قاین

در حاشیه سفر دکتر ستاری مشکل ساختمان و زمین،ایجاد فضاهای کارگاهی وآزمایشگاهی،تمرکز روی فراوری زعفران و تجهیز آزمایشگاه در این خصوص با توجه به پتانسیل موجود در  مرکزرشد واحد های فناور قاین توسط سهیل وثوقی مدیر مرکز رشد قاین مطرح گردید و پیشنهاداتی به معاونت محترم علمی و فناوری داده شد و ایشان ضمن استقبال از این موارد قول مساعدت در این زمینه و تامین زیرساخت های مرتبط با آنها را دادند.

عملکرد خوب پارک علم و فناوری خراسان جنوبی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: پارک علم و فناوری استان تمام هماهنگی‌ها را با ارکان دولتی و غیردولتی استان انجام می‌دهد و خوشبختانه پارک علم و فناوری در خراسان جنوبی خوب کار کرده است. دکتر ستاری یکی از اولویت های خراسان جنوبی را جلوگیری از خام فروشی زعفران دانست و افزود: زیرساخت های مراکز رشد باید تقویت شود که امید است بتوانیم بعد از بازدید ها به انجام برسانیم. وی بیان کرد: اگر بخواهیم توسعه را در شهرستان محرومی مانند قاین تعریف کنیم، زمانی اتفاق می افتد که از درون استان بیرون بیاید. به گفته وی پتانسیل های خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد، نیروی انسانی فوق العاده، وجود افراد تحصیل کرده از مهم ترین ظرفیت های این استان است. دکتر ستاری با اشاره به ظرفیت های طبیعی استان شامل زرشک و عناب خراسان جنوبی، عنوان کرد: اگر بتوانیم از این پتانسیل ها درست استفاده کنیم و محصول دانش بنیان تولید کنیم، موفق می شویم. به گفتۀ وی برای رشد شرکت های دانش بنیان نیاز به شتاب دهنده ها است و در همین راستا برای مراکز رشد و شتاب دهنده ها نیز اعتباری اختصاص می‌دهیم.

قول ۳ میلیارد تومانی برای تامین زیرساخت مراکز رشد

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی درباره حضور مسئولان کشوری در استان عنوان کرد: حضور مقامات مسئول باعث می شود که پتانسیل ها را ببینند و بیشتر با ما آشنا شوند. دکتر محمدعلی ناصری افزود: همچنین موجب می شود که اگر می خواهند حمایت و کمکی داشته باشند با اطمینان بیشتری اجرایی کنند چرا که متوجه می شوند در جای درست مصرف می شود. وی اعلام کرد: یکی از مشکلاتی که ما داشتیم در حوزه کمبود زیرساخت و پایین بودن میزان استقرار شرکت ها در مراکز رشد بود که معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهوری قول دادند که حداقل ۳ میلیارد تومان کمک کنند تا این مشکل برطرف شود و ایشان در حضور مسئولین استانی قول مساعد در این زمینه دادند.

توسعه مراکز رشد و فناوری شهرستان های استان به ویژه قاین

رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: با توافق استاندار خراسان جنوبی تجهیز و نوسازی فضای هزار مترمربع برای افزودن شدن به مرکز رشد واحدهای فناور قاین در دستور کار قرار می گیرد و به زودی عملیات آن آغاز می شود.اسماعیل قادری فر روز دوشنبه در حاشیه بازدید از مرکز رشد واحدهای فناور قاین در جمع خبرنگاران، شهرستان قاین را قطب بین المللی زرشک و زعفران دانست و افزود: پیش بینی می شود برای این پروژه 800 میلیون تا یک میلیارد تومان برای توسعه و تجهیز مرکز رشد و فناوری قاین اختصاص داده شود.

صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر راه اندازی می شود

رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: با توافق استاندار خراسان جنوبی تجهیز و نوسازی فضای هزار مترمربع برای افزودن شدن به مرکز رشد واحدهای فناور قاین در دستور کار قرار می گیرد و به زودی عملیات آن آغاز می شود.در کنار مرکز رشد، صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی خراسان جنوبی فعال خواهد شد که امیدواریم تا پایان سال شاهد شروع به کار این صندوق پژوهش باشیم تا جریان سرمایه گذاری خطر پذیر یا «وی سی» برای حمایت از واحدهای فناور ایجاد شود. به گفته وی معاون رئیس جمهوری در سفر به خراسان جنوبی مصوبات خوبی برای توسعه مراکز رشد و فناوری شهرستان های این استان به ویژه قاین دارد.

 

بازدید از شرکت دانش بنیان تروند زعفران قاین

دکتر ستاری پس از بازدید مرکز رشد واحد های فناور قاین از مجموعه دانش بنیان تروند زعفران نیز بازدید بعمل آورد لازم به ذکر است در این بازدید خط تولید اکسترکت زعفران به روش اولتراسونیک افتتاح شد

این امر برای نخستین بار در ایران به صورت صنعتی انجام می‌شود و در صنایع داروسازی، مکمل‌های غذایی و آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.

محسن احتشام در حاشیه بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در گفت‌وگو با خبرنگارگزاری ها اظهار داشت: شرکت دانش بنیان تروند زعفران قاین نخستین واحد سورت، فرآوری، بسته بندی و صادرات زعفران است که بر پایه یک پایان نامه کارشناسی ارشد در زمینه اثرات سرمایه گذاری در واحدهای اصولی سورت، فرآوری، بسته‌بندی و صادرات زعفران بر موفقیت زعفران در بازارهای جهانی در کنار مزارع زعفران قاینات ایجاد شده است

وی افزود: هدف شرکت تروند زعفران این است که به نوعی علم، فناوری و دانش را وارد چرخه تولید از مزرعه تا سفره کند و یک زنجیره ارزش در زعفران شکل گیرد.

احتشام از انجام چندین ثبت اختراع در این زمینه خبر داد و تصریح کرد: امروز برای نخستین بار خط تولید اکسترکت زعفران به روش اولتراسونیک در این شرکت توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور افتتاح می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا قادر خواهیم بود روزانه 300 لیتر اکسترکت خالص را که کاربرد زیادی در صنایع دارویی، مکمل‌های غذایی و صنایع غذایی دارد تولید کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به خاصیت‌های 3 عنصر مهم زعفران مانند سافرانال، کروسین و پیکروکروسین خاصیت‌های دارویی فراوانی دارد.

احتشام اظهار داشت: بخشی از تکنولوژی فوق از خارج توسط این شرکت وارد شده و محصولات فوق در آینده نزدیک جایگزین خام فروشی در صادرات زعفران خواهد شد.

وی افزود: قرن‌ها است که قاینات پرچم‌دار تولید بهترین زعفران جهان است و به پاس همین جایگاه بر آن شده‌ایم که این شهرستان را با جدیدترین تحولات فناورانه روز بازارهای جهانی وصل کنیم و این پرچم پر افتخار را در خراسان جنوبی همیشه برافراشته نگه داریم.

خراسان جنوبی از لحاظ سطح زیرکشت زعفران رتبه دوم  را دارد

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در حاشیه بازدید از شرکت دانش بنیان تروند زعفران قاین بیان کرد: پتانسیل‌های خوبی در مرکز رشد قاین وجود دارد بنابراین باید کمک‌های بسیار زیادی در حوزه زیرساخت، تسهیلات و بحث‌های اکوسیستم اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های بسیار خوبی اعم از شرکت تروند زعفران نیز در قاین وجود دارد خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم توسعه را در شهرستان‌های محرومی مانند قاین توصیف کنیم باید بگوییم توسعه زمانی اتفاق می‌افتاد که از بوم این استان بیرون بیاید.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه پتانسیل‌های فوق‌العاده‌ای اعم از نیروی انسانی در بوم این استان وجود دارد بیان کرد: در خراسان جنوبی درصد نیروی تحصیل کرده بسیار بالا است و پتانسیل بسیار بالایی در این حوزه وجود دارد.

ستاری با اشاره به اینکه ظرفیت‌های طبیعی زیادی نیز اعم از زرشک، زعفران و عناب در استان خراسان جنوبی وجود دارد گفت: اینکه بتوانیم این ظرفیت‌ها را به صورت درست استفاده کنیم و محصول دانش بنیان تولید کنیم مهم است.

وی یادآور شد: گردش مالی خرید و فروش زعفران در دنیا بیش از 9 میلیارد دلار است اما مجموع صادرات آن در کشور به سختی به 4500 تا 500 میلیون دلار می‌رسد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: در این راستا یکی از اولویت‌های جدی این است که زعفران را خام صادر نکنیم و محصولات درست از آن تولید کنیم.

ستاری اظهار داشت: خراسان جنوبی از لحاظ سطح زیرکشت زعفران رتبه دوم و از نظر کیفی رتبه نخست کشور را دارد.

وی با بیان اینکه برند جهانی زعفران قاینات امسال ثبت شده است بیان کرد: بیش از 98 درصد محصول زرشک ایران نیز در این استان تولید می‌شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه استان‌هایی همچون خراسان جنوبی باید خام فروشی زعفران را مدیریت کنند بیان کرد: چگونگی فرآوری محصولاتی مانند زرشک و زعفران در اولویت پیگیری‌های سفر به خراسان جنوبی با کمک استانداری قرار می‌گیرد.

 

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.

ارسال نظر

لطفا برای ثبت نظر، وارد حساب کاربری تان شوید و یا ثبت نام کنید.

اطلاعیه ها

رویداد حل مسئله صنعت ،در استان خراسان جنوبی
طرح دستیار فناوری
فراخوان اعطای گرنت رشد تا سقف 4/2 میلیارد ریال و پذیرش شرکت های فعال در حوزه ICT
سومین بوت کمپ دانشکده فنی امام خمینی (ره) قائنات با همراهی مرکز رشد واحدهای فناور قاین برگزار می گردد