تجلیل از دو فناور فعال در حوزه زعفران و زرشک در جشنواره زعفران و زرشک قائنات

تجلیل از دو فناور فعال در حوزه زعفران و زرشک در جشنواره زعفران و زرشک قائنات

به گزارش مرکز رشد واحدهای فناور قاین ،صبح شنبه 5 آبان ماه 1403  همزمان روز ملی زعفران در تقویم رسمی کشور، با حضور مسئولین استانی و شهرستانی  جشنواره زعفران و زرشک در تالار شهدای خدمت دانشگاه بزرگمهر قائنات برگزار شد.

در پایان این جشنواره از مهندس محسن سلیمی فرد مخترع و محقق فعال در حوزه زرشک و زعفران  که ساخت شیکر برداشت زرشک ،ساخت خشک کن زعفران و ساخت خشک کن هوشمند زرشک و میوه را در کارنامه خود دارد و همچنین واحد فناور و دانش بنیان نیک کاوا افرا (کشمون )به عنوان فعال در حوزه تجرات و فروش محصولات استراتژیک که از شیوه های موین فروش محصولاتی از قبیل زعفران ،زرشک و... را در بستر فروش خود دارد تجلیل گردید.

اخبار تکمیلی جشنواره زعفران و زرشک قائنات 

امام جمعه قاین:  خرید تضمینی محصول زرشک پایدار شود  امام جمعه شهرستان قاین گفت: "خرید تضمینی زرشک باید پایدار شود تا کشاورزان با دلگرمی به کار خود ادامه دهند".  حجت الاسلام علی رحمانی صبح امروز در جشنواره زعفران و زرشک در قاین اظهار کرد: "ما در یک منطقه کم باران زندگی می‌کنیم و حتی در سال‌هایی قاین تنها ۳۲ میلی‌متر بارندگی داشت".  امام جمعه قاین بیان کرد: "دو محصول شاخص زرشک و زعفران تنها دستاورد یک سال تلاش نیست بلکه صدها سال آزمون و خطا چنین محصول کشاورزی با کیفیتی را در منطقه به ثمر رسانده است".  رحمانی گفت: "امروزه کشاورزی به سمت علمی شدن پی گرفته که در این زمینه باید از شرکت‌های دانش بنیان کمک گرفت".  وی ادامه داد: "تلاش برای تولید محصولی چون زعفران و زرشک نشان از صبوری و تلاش مستمر مردم منطقه قاینات است".  امام جمعه قاین افزود: "در گذشته زعفران تنها به شهرهایی چون قاین و گناباد اختصاص داشت و بردن پیاز زعفران به شهرهای دیگر ممنوع بود که باید مراقب این موضوع باشیم‌".  رحمانی گفت: "تمام حرف ما این است که کشت زعفران که متناسب با اقلیم خراسان است را به دیگر استان‌ها نبرند چرا که در دیگر شهرها به واسطه بارندگی مطلوب امکان کشت محصولات دیگر وجود دارد".  وی ادامه داد: "خرید تضمینی زرشک نیز باید پایدار شود تا کشاورزان با دلگرمی به کار خود ادامه دهند".

محمدحسین اکبری صبح امروز ۵ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در جشنواره زعفران و زرشک که در دانشگاه بزرگمهر قاین برگزار شد، اظهار کرد: "۳۰ درصد سطح زیر کشت زعفران خراسان جنوبی در شهرستان قاین است".  رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: "این آمار به این معنا است که بیشترین سطح زیرکشت زعفران در قاین است".  اکبری با تأکید بر اینکه برای افزایش کیفی و کمی زعفران باید از شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم، افزود: "سطح زیر کشت زعفران در استان ۱۶ هزار هکتار است".  وی افزود: "سطح زیر کشت زرشک در خراسان جنوبی نیز ۲۶ هزار هکتار است که ۲۰ درصد آن در قاین قرار داد که نشان می‌دهد قاین در کشت زرشک و زعفران پیشگام است'.  رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: "در حال حاضر خرید تضمینی فقط برای گندم و دانه‌های روغنی وجود دارد و در مورد محصولاتی چون زرشک باید به سمت خرید توافقی برویم".  اکبری افزود: "قیمت زرشک در سال گذشته ۲۵ هزار تومان بوده است امسال نیز به ۴۰ هزار تومان در هر کیلو رسیده است که به نظر می‌رسد این قیمت رضایت نسبی کشاورزان را به همراه داشته است".  وی گفت: "توانستیم با پیگیری‌های انجام شده ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای تشکل‌ها جذب کنیم تا محصول زرشک کاران را خریداری کنند". رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: "همچنین ۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارت در قالب زنجیره جذب کردیم و به صنایع تبدیلی که خریدار زرشک هستند، می‌دهیم".  اکبری یادآور شد: "همچنین برای رفع مشکل قطعی برق چاه‌های کشاورزی جهت ایجاد پنل‌های خورشیدی در کنار چاه‌های کشاورزی تسهیل‌گری می‌کنیم".

محمد محمدی امروز شنبه ۵ آبان در جشنواره زرشک و زعفران در شهرستان قاینات، با بیان اهداف برگزاری جشنواره زرشک و زعفران در خراسان جنوبی، گفت: "هدفمان از برگزاری جشنواره زرشک و زعفران معرفی تولیدات دانش‌بنیان و توجه به شرکت‌های فعال مربوطه آن، تقویت معیشت کشاورز، کمک به بازاریابی، آموزش بهره‌برداری و بوم‌گردی ایجاد شده در سطح استان خراسان جنوبی و به خصوص شهرستان قاینات شده است". فرماندار قاینات افزود: "با کمک دبیرخانه جهادکشاورزی در بحث آموزش اقدامات خوبی صورت گرفته شده است که با برنامه‌ریزی درست و خوبی که توسط جهادکشاورزی و استانداری، می‌تواند به ارزش افزوده این محصولات کمک کند". وی ادامه داد: "دنیا در حال حاضر به دنبال این است که محصولات کشاورزی را از تولید به مصرف به شکل نوین توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به اسم کشاورزانی که محصولات زرشک و زعفران را کشت می‌کنند به صورت محصولات شناسنامه‌دار تبدیل کرده و با کمک اداره کل استاندارد خراسان جنوبی، با کمک لوازم و تجهیزات مربوطه آن سنجه‌های لازم بررسی می‌کنند و ما با ایجاد فضای لازم برای سنجش میزان آلودگی‌های میکروبی محصولات زرشک و زعفران از لحاظ بهداشتی بررسی و مشکلات را رفع کرده و جهت بهره‌برداری صحیح بهداشتی برای مصرف‌کنندگان قابل بهره‌برداری است". وی خاطرنشان کرد: "جهاد کشاورزی با آموزش صحیح نحوه بهره‌برداری و برداشت محصول زعفران و زرشک و کمک به نحوه بازاریابی و فروش این محصول به معیشت کشاورزان کمک شایانی کرده است و به کمک اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی جهت معرفی این محصول استراتژیک استان با ایجاد منطقه بوم‌گردی در شهرستان قاینات احداث شده است"

اجرای موسقی حماسی، موسقی مقامی از دیگر برنامه های این جشنواره بود.

 

 

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.

ارسال نظر

لطفا برای ثبت نظر، وارد حساب کاربری تان شوید و یا ثبت نام کنید.

اطلاعیه ها

ششمین فراخوان اعطای گرنت رشد(ویژه شرکت های حوزه ICT)
رویداد حل مسئله صنعت ،در استان خراسان جنوبی
طرح دستیار فناوری
فراخوان اعطای گرنت رشد تا سقف 4/2 میلیارد ریال و پذیرش شرکت های فعال در حوزه ICT